31.05.10

Noorte töötamise võimalused

Programmi Euroopa Noored Eesti büroo kiitis heaks meie noorte projekti "Noorte töötamise võimalused" (vt programmi Euroopa Noored uudisartikkel, teine lõik). Kaasrahastajad on Vinni vald ja Jõgeva vald.

Projekti on juhendaja abiga koostanud ja selle eestvedajad on noored ise ehk tuumikgrupp: Robin Metsaots, Jako Nõmme, Maarit Tolbusova ja Sander Trofimov. Projekt on suunatud 15-18aastastele noortele, kes tahavad midagi kasulikku ära teha, uusi kogemusi ja teadmisi omandada ning uusi sõpru leida.

Projekti raames kogume infot ca 15-18aastaste noorte töövõimaluste kohta - kas siis vabatahtlikuna, õpipoisina, praktikandina, suvetöölisena, asendajana, malevlasena jne jne. Selle põhjal anname sügisel välja nii virtuaalse kui ka paberist infovoldiku, mida saavad kasutada kõik noored kogu Eestis.

Seda kõike teeme koostöös Jõgeva valla Kuremaa Avatud Noortekeskuse noortega - kokku 10 noort meilt ja 10 noort neilt, kes on kõik jagatud meeskondadeks ja koguvad infot neile antud kindla ülesande alusel. Meeskondadeks jagamine ja info otsimise alustamine toimub juuni lõpul, kui kõigil on kool läbi ja projektis osalejad on regatud.

26.-27. juulil sõidame koos Kuremaa noortega Taevaskotta süstamatkale, et omavahel korralikult tuttavaks saada. Makta korraldajaks on Matkajuht OÜ. Selleks ajaks kogutud materjalid prindime välja ja võtame kaasa, et saaks teiste omadega võrrelda ja vahetada. Ööbime Taevaskoja Salamaa Puhkemajas, mille kõrval toimub ka lõkkeõhtu.

Augustis käime külas Kuremaa noortekeskuses ja Kuremaa noored tulevad külla meile, et koos töötades infovoldiku sisuline ja väline külg paika panna ja arvutis kujundada. Kui kõik läheb kenasti, avaldame seejärel infovoldiku Internetis ja paberkujul ning levitame üle Eesti.

Osalejatele pärast regamise lõppu veelgi täpsem info. Kui oled 15-18aastane ja tahad end proovile panna ning aktiivses ja lõbusas meeskonnas kaasa lüüa, rega siit

Asjaga seotud küsimused teretulnud aadressil virujaagupinoortekas@gmail.com!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar