31.03.10

Programmi Euroopa Noored projekt

Pika töö tulemusel (nagu ikka, eks!) valmis suveks Vinni valla noorte projekt. Projektitaotluse esitasime täna kohaliku noortealgatusena programmi Euroopa Noored Eesti büroole.

Projekti eesmärk on koguda infot ja koostada konkreetne infomaterjal umbes keskkooliealiste ja veidi vanemate noorte töötamisvõimaluste kohta, näiteks suvised töötamisvõimalused, kogemuste omandamine vabatahtlikuna, õpipoisina, praktikandina jne Eestis ja ka mujal Euroopas. See on praegusel majandussurutise ajal eriti aktuaalne, sest paljudelgi kuluks mõned lisakroonid marjaks ära, kas siis endale või perele abiks.

Infot koguvad ja lõpliku infomaterjali koostavad ja kujundavad noored ise, töötades meeskondadena. Selle käigus saab omandada kasulikke teadmisi ja kogemusi ürituste korraldamise, koos töötamise ja paljude muude asjade kohta. Sellise töö tegemiseks peab olema tahtmist, pealehakkamist ja huvi - see projekt on mõeldud aktiivsetele ja teadlikele noortele, kes tahavad õppida uusi asju, näha uusi paiku, leida uusi sõpru ja anda oma panuse ühiskonda.

Projekti raames on kavas nö kohalik noortevahetus Jõgeva valla noortega (koordineerib Kuremaa ANK), kellega tahaksime hakata koostööd tegema ka muidu. Kummastki vallast - Vinni vallast ja Jõgeva vallast - osaleb kava kohaselt projektis 10  noort ja juhendaja (kokku 22). Projektis osalemiseks pead olema vähemalt 15 aastat vana. Praegu esitatud projektis on kavas minna koos süstamatkale Ahja jõel, Taevaskojas ning Kuremaal ja Viru-Jaagupis vastastikku külas käies panna kokku see ülikasulik infomaterjal, mida saaksid kasutada kõik noored.


Taotluse tulemuse peaksime teada saama vast maikuu lõpuks ja kui otsus on positiivne, algab tegutsemine juuni teises pooles, kui kool on selleks aastaks läbi. Kui tunned, et Sul on huvi ja tahtmist koos teiste rõõmsate ja hakkajate noortega ning põneva koostöö ja ürituste vormis midagi head ja kasulikku ära teha, pane vaim valmis, sest toetuse saamise korral läheb kohtade pärast rebimiseks!

Pöidlad pihku! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar