11.02.10

Aastatuhande filmikonkurss!

Praegune sotsiaalpoliitiline olukord paljudes riikides on murettekitav. Iga-aastane ÜRO arenguprogrammi raport toob välja, et lõhe vaeste ja rikaste vahel kasvab. Iga viies inimene maailmas elab allpool vaesuse piiri (milleks loetakse u 12 krooni päevas), paljudes riikides on enamik rahvast kirjaoskamatud, laste suremus on kõrge. Aruandes märgitakse, et "ebavõrdsuse tase on lausa õõvastav". 2000. aasta lõpus allkirjastasid enamike maailma riikide juhid "Aastatuhande arengueesmärkide deklaratsiooni", millega nad kohustuvad täitma kaheksa eesmärki aastaks 2015.

Alanud on filmivõistlus, mille eesmärk on välja valida iga osalejariigi parim lühifilm teemal "AASTATUHANDE ARENGUEESMÄRGID". Osaleda võib nii üksikisiku kui ka grupina ja parima lühifilmi autor (grupi puhul üks liige) saab juuli algul osa võtta nädalasest noortelaagrist Aafrikas, Keenias.

Konkreetse teema võibki valida nende kaheksa arengueesmärgi hulgast:
1. kaotada maailmast äärmine vaesus ja nälg
2. tagada algharidus kõigile maailmas
3. toetada soolist võrdõiguslikkust ja naiste õigusi
4. vähendada laste suremust
5. parandada emade tervist
6. võidelda HIV/AIDSi, malaaria ja teiste haigustega
7. tagada looduskeskkonna püsivus
8. luua ülemaailmne partnerlusvõrk arengu edendamiseks.

Osalemine on tasuta. Film ei tohi olla pikem kui 20 minutit, see tuleb esitada DVD-l ja kõik formaadid on lubatud. Tagumine tähtaeg esitamiseks on 30. märts 2010.

Eesti poolt on korralduspartneriks Rääma Noorte Ühing Noorus, kellelt saab rohkem infot ja kellega tasub igal juhul eelnevalt kontakti võtta aadressil:

Uudo Laane
Roheline 1b
Pärnu 80036
Eesti
info@noorusemaja.ee
tel: 51 43 726 või 44 500 70

Lähemalt saab lugeda ka siit.

Tänased noored on homsed täiskasvanud - seepärast mõtle juba praegu, mida teeksid rohkem, korralikumalt ja paremini, et muuta maailm selleks ilusaks paigaks, mida see peaks olema! :)


               

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar